Loading

Philips MiraVision Mirror LCD TV's

MiraVision zou wel eens één van de meest innovatieve ideeën kunnen zijn in jaren....

Het concept
Wel deze televisie houdt zich eraan om 2 bestaande technologieën te combineren in 1 toestel: de spiegel en de televisie. Wanneer de MiraVision aan staat wordt de spiegel een doodgewone LCD TV, wanneer hij afgelegd wordt wordt het terug een spiegel. De MiraVision TV combineert zo op ingenieuze wijze het alledaagse televisie kijken met een spiegel.
Het is ontworpen voor montage aan iedere wand van uw huis. De TV kan volledig aan het interieur worden aangepast. Elk model wordt geleverd met een standaardframe dat eenvoudig kan worden vervangen door een frame dat helemaal bij het bestaande interieur past, of het toestel nu is in- of uitgeschakeld.
Het maakt deel uit van Philips' Lifestyle visie om technologie te maken dat naadloos in huis kan worden geïntegreerd  Alle knopjes en kabels zijn verborgen achter het spiegel-oppervlak tot je een knop aanraakt en de spiegel een volledig actief LCD-scherm wordt.

Geschiedenis
De eerste 23 inch schermen kwamen eind 2004 op de markt. In 2005 kwam er het 30 inch scherm erbij. Nu we 2006 zijn heeft Philips besloten om 2 nieuwe MiraVision toestellen bij te produceren. Eén van 32 inch en 40 inch.

De technologie
De MiraVision TV werkt op basis van een unieke gepolariseerde spiegel, die vrijwel 100 procent van het licht door zijn reflecterende oppervlak heen laat. Hierdoor kan het LCD-scherm erachter worden gebruikt als een conventionele TV. Ook maakt de technologie het mogelijk spiegel en TV tegelijkertijd te laten werken in een ‘split screen’-stand, waarbij gebruikers bijvoorbeeld ’s ochtends naar het ontbijtnieuws kunnen kijken terwijl zij zich klaarmaken voor de dag.

Zodra de TV wordt uitgeschakeld, wordt de MiraVision TV weer een perfecte spiegel, waaruit in geen enkel opzicht blijkt wat er allemaal aan geavanceerde elektronica achter verscholen gaat. Consumenten kunnen de MiraVision TV dankzij een VGA-ingang zelfs gebruiken als PC-monitor, zodat er een groot en fraai scherm ontstaat, bijvoorbeeld voor surfen op het internet.

Wetenschappelijk laboratorium
MiraVision was 1 van de eerste consumententoepassing uit de koker van de Philips HomeLab researchfaciliteit – een geheel functionerend huis met twee slaapkamers dat tevens fungeert als wetenschappelijk laboratorium. Philips HomeLab stelt onderzoekers in staat (met 34 verborgen camera’s en een observatieruimte) waar te nemen hoe mensen in wisselwerking staan met nieuwe technologie.