Loading

Nieuwe televisies

LG SL9000: zonder rand
De SL9000 hoort tot de serie 'bordless' schermen, zoals LG ze noemt: een scherm dat zogoed als geen rand heeft. Een gladplaat zorgt voor het egale oppervlak van de SL9000 en een speciale folie voorkomt dat er een zwarte rand zichtbaar is tussen het beeldkader en de uiterste rand van het beeldscherm. Een vlak scherm zonder zichtbare rand is het resultaat. Deze tv, van het type Edge-Led, is full HD en bijna zo dun als een glasplaat. Voor noeste consumenten van video biedt dit scherm de mogelijkheid om zich draadloos te laten verbinden met een complete digitale collectie: foto's vanaf mobiele telefoons en andere apparaten via Bleutooth op het grote scherm zetten, maar ook muziek streamen naar de luidsprekers in het scherm.
Deze televisie heeft 100Hz, 5 energiebesparende standen, tot 80 procent minder verbruik i.v.m. klassieke LCD en is maar 2,9 cm dik.

Prijzen: 1700 euro (42 inch) en 2000 euro (47 inch)

SHARP AQUOS LE700 en LE600: zuinig
Toestellen met achtergrond-led's die ook en vooral de kaart van de milieuvriendelijkheid trekken: ze verbruiken tot 50 procent minder elektriciteit dan klassieke lcd-tv's, onder meer dankzij een Eco-knop op de afstandsbediening. Ook bijzonder mooi ontworpen. Sharp hecht veel belang aan milieuzorg. Zo zijn beide toestellen bekroond met het EU-Ecolabel, dat wordt toegekend na een reeks heel strenge tests.

Prijzen: 899 euro (32 inch), 2299 euro (52 inch)

SONY KDL-40ZX1 en KDL-55X4500: 2de generatie
De vorige keer ging het over hun WE5 die de ECO-toer op ging zie verder op deze pagina. Nu gaan we het hebben over de KDL-40 en KDL-55. De eerst is van het Edge-type, de tweede heeft achtergrond-les van de eerste generatie. Geen nagelnieuwe toestellen, want sony is al bezig aan de tweede generatie. Natuurlijk wel al full HD. Van de versie met achtergrondleds is er een model met scherm van 46 inch voor 2000 euro. Beide toestellen gaan binnenkort uit het gamma want er komen nieuwe soorten TV's op de markt, deze types zijn niet meer van de slankste toestellen.

Niet alleen het LED-LCD-type maar ook voor de OLED-TV staat heel wat te gebeuren in 2010, misschien worden de OLED-TV's wel geproduceerd tegen het eind van 2010.

Prijzen: 1800 euro (40 inch) en 3000 euro (55 inch)

SAMSUNG: voor alle systemen, voortrekker in LED technologie
Samsung is een voortrekker en heeft al een uitgebreid gamma. De beeldkwaliteit is uitstekend en de vormgeving is slank. In combinatie met nieuwe bevestigingssystemen zijn dit ideale schermen voor aan de muur. Het nieuwe wandbevestigingssysteem zorgt ervoor dat het scherm maar 2,1 cm van de muur hangt. Het verbruik ligt een stevige 30 procent lager dan bij een vergelijkbare lcd-televisie van het merk. Deze schermen zijn van het type Edge-Led. Meerwaarde van de led-modellen is dat ze met een draadloze internetverbinding komen. Het wordt dus mogelijk om sites zoals Flickr, Yahoo! News en links naar derden zoals YouTube op het scherm te zetten.

Samsung speelt mee op alle terreinen. De lcd-schermen van de Serie 7 halen nu 200 Hz (snelheid waarmee
het beeld wordt vernieuwd), wat voor een nog stabieler beeld zorgt. Heel opvallend is de omlijsting die en subtiele rode gloed lijkt uit te stralen: CrystalTV. Samsung is ook één van de eersten met een volledig gamma led-tv's: de series 8000, 7000 en 6000. De beeldkwaliteit is uitstekend en de vormgeving is opvallend slank. In combinatie met nieuwe bevestigingssystemen zijn dit ideale schermen om aan de muur te hangen. En de televisies van het Koreaanse merk worden almaar dunner: zo is de Serie 8000 nog amper 3 cm dik.

Prijzen van 999 euro (32 inch) tot 3199 euro (55 inch - 7000-reeks).
Op de 40, 46 en 55 inch-tv's van de 7000-reeks krijgt u 100 euro cash terug.

PANASONIC: uitsekende kwaliteit
Panasonic heeft ook lcd in zijn gamma, maar blijft de vurigste voorstander van plasma-tv. De televisieschermen van het Viera-gamma bieden dan ook een uitstekende beeldkwaliteit. Panasonic schenkt ook veel aandacht aan de gebruiksvriendelijkheid. Viera-link zorgt ervoor dat het televisietoestel naadloos samenwerkt met alle mogelijke andere toestellen van Panasonic, zodat alle multimedia in huis tot een soort geheel versmelt.

PHILIPS: geborsteld aluminium en verbeterlde technologie
Eind juli komt Philips met een nagelnieuw gamma, de 9700-reeks. Dit zijn led-toestellen van de eerste generatie, de zogenaamde Edge-LED, maar scoort vooral met zijn nieuwste modellen, die de verbeterde Led-Pro-technologie gebruiken. Het neusje van de zalm op het gebied van led-tv. Opvallend is de afwerking in geborsteld aluminium van deze lcd-schermen (Philips heeft geen plasma meer in het aanbod). Er komen drie afmetingen (40, 46 en 52 inch). In deze full HD-schermen zitten geen neonlampen meer, maar led-achtergrondverlichting (meer dan 1000 leds, die selectief worden aangestuurd), deze brengen een helder licht voort in de lichte beeldzones en worden volledig gedimd in donkere zones, wat energiebesparend werkt. Het resultaat is een beeld met heel hoge contrastwaarde. Het scherm haalt een beeldvernieuwing van 200 Hz, waarmee dit een van de snelste televisies wordt en er niet de minste beeldbuis meer is. Het scherm is ook uitgerust met de Ambilight Spectra 3-technologie, die nauwkeurig bepaalt welke de overheersende kleuren op het scherm zijn en vanaf de zijkanten van het scherm op de muur erachter een sfeerverlichting projecteert die helemaal bij deze kleuren past. Mooi meegenomen is het concept 'Net TV' dat vanop ene startpagina heel snel en eenvoudig toegang tot een hele reeks websites beidt. Deze televisie heeft een responstijd van 1 milliseconde en heeft luidsprekers van 2x15 Watt. De versie van 46 inch werd uitgeroepen tot Europese lcd-tv van 2009-2010.

Prijzen: 2199 euro (40 inch), 2799 euro (47 inch) en 2999 euro (52 inch)

JVC: de hand als afstandbediening
De nieuwste generatie lcd-schermen van JVC ook geen plasma meer) springt uit de band met de Hand Clap-functie: met een eenvoudige vingerknip of een handklap schakel je het toestel aan of uit, en regel je het volume. Ook leuk: JVC houdt rekening met het interieur waarin het scherm komt. Omdat ruim 70 procent van de gezinnen opteert voor een lichte achtergrond in het interieur, hebben de schermen een witte achterkant die verder uitloopt naar de zijkanten van het toestel. Dat wekt de indruk dat de toestellen uit de DV-1 reeks versmelten in het interieur. De omlijsting is uniek: zwart maar in lederstructuur.

Prijzen: 1.400 tot 2.000 euro.

SONY: op de eco-toer
Geen plasma bij Sony, wel een scherp milieubewustzijn. Twee schermen die dat perfect illustreren. De WE5, een full HD-scherm, noemen ze bij Sony een ECOtv, omdat het toestel vol zit met energiebesparende functies. Verkrijgbaar in zwart en wit. 40 en 46 inch voor 1.500 en 1.900 euro. Ook de V5500, eveneens full HD, komt met tal van ECO-settings.

Prijzen: 32, 37, 40, 46 en 52 inch, van 900 tot 1.800 euro.