Loading

4K Ultra HD-TV's (UHD-TV)

Het is niet meer zo ver af, de 4K resolutie beeldkwaliteit komt stilletjes aan onze huiskamers binnen. Een 4K resolutie staat voor 4000 pixels in de horizontale richting van de televisie. En samen met de nieuwe standaard voor het kleurenpalet BT.2020, mogelijk gemaakt door de Quantum Dots technologie, neemt de evolutie van de televisie ons terug een stapje hoger naar de perfectie. Zo zult u nog meer contrast kunnen waarnemen tijdens het bekijken van ultra scherpe beelden.

Om even wat duidelijk te maken UHD-TV is net zoals de LED en OLED schermen een technologie dat onder de LCD schermen valt. LCD is de overkoepelende term voor deze technologieën die elk hun eigen specifieke technieken en verbeteringen hebben. OLED heeft bijvoorbeeld geen nood aan aparte achtergrondverlichting. Elke pixel geeft zelf licht net zoals bij Plasma televisies het geval is. Maar door deze technologie toe te passen krijg je wel een beter contrast, ze zijn tevens gemakkelijker in opbouw en kunnen veel slanker geproduceerd worden. Zo is ook de kijkhoek groter.

Niet alleen Sony maar ook Samsung heeft ondertussen zijn UHD technologie in zijn producten geïntegreerd noemende SUHD. De SUHD maakt gebruikt van 10-bit kleuren. Hiermee tonen ze tot 64 keer meer kleurnuances dan een traditionele LCD-tv en is elke kleurovergang, hoe zacht ook, perfect weer te geven. Het topmodel onder de SUHD's van Samsung maakt gebruik van Direct LED met lokale dimming een soort OLED-technologie dus. De rest van Samsung's SUHD modellen gebruiken een Edge LED-achtergrondverlichting met lokale dimming.